Skredder Hoff

Trykk for å spille direkte i nettleser. 

Skredder Hoff

Skredder Hoff er et dress up spill som lar deg utforske bymote for herrer i Nord-vesteuropa, og særlig Christiania (i dag Oslo), i tiden rundt 1820. Plaggene er hentet fra museumssamlinger og samtidige motetegninger (fashion plates).

Også tilgjengelig som app

Bilder fra spillet

Bakgrunn

På 1820-tallet gikk du, om du var herre, til en herreskredder for å få sydd et nytt plagg spesielt tilpasset deg. Herremoten var mer avansert enn damemoten, med mer krevende sømmer og mønstre.

Hvor raskt du fikk plaggene kom an på hvor mye du betalte. Måtte du ha plaggene raskt, måtte skredderne jobbe natt og dag.

Hos den digitale skredderen vil du, som på 1820-tallet i Christiania, få designe ditt eget herreantrekk. Du velger mønster, farge, form og tilbehør, men også hvor lang tid skredderen skal bruke på å sy den. Til slutt kan du skrive ut dukken og antrekket som en papirdukke.

Også i dag er det noen som syr klærne dine, og selv om de som syr i dag bruker symaskiner, er arbeidsforholdene ofte dårlige. Tekstilene som klær i dag lages av produseres ofte heller ikke på bærekraftige måter. Du kan lese mer om dette hos Fremtiden i våre hender.

Vil du dykke dypere ned i 1820-tallet?

Våre samarbeidspartnere​: